Велико Търново - Балканска столица на културния туризъм

20.04.2010
Велико Търново - Балканска столица на културния туризъм

На родна земя Велико Търново бе коронясано за Балканска столица на културния туризъм. Отличието бе присъдено през месец февруари в Белград на конгреса на Световната асоциация на хотелиерите и ресторантьорите.

Начело на шествието, проведено по главната улица на град носеха знамето с логото на Велико Търново като Балканска столица на културния туризъм. Тук за церемонията специално бяха пристигнали Бранко Кривокапич, председател на Балканския алианс на хотелиерите и ресторантьорите и Дончо Таневски, член на борда на ИХРА.

Даниел Панов, управител на Общинската агенция по туризъм “Царевград Търнов” получи флагът и почетната грамота за наградата. Статуетката на св. Климент Охридски получи Иван Църов, директор на Регионалния исторически музей. Огърлицата и герба на В. Търново като столица на културния туризъм връчи на кмета д-р Румен Рашев, Благой Рагин председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация.

При получаването на символите кметът на Велико Търново благодари на жителите, за това което те са направили за да се запази уникалността на Търновград. Митрополит Григорий благослови Балканската столица на културния туризъм.

4.3
Общо 4 гласували
5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати