Бургас и ловния туризъм

08.05.2010
Ловен Туризъм

Бургаска област предлага прекрасни условия не само за отдих и почивка, но и за ловен туризъм. Областта е известна сред любителите на лова като една от основните дестинации за мигриращ дивеч, като пъдпъдъци, водоплаващи гъски и горски бекас.

Интерес има към бекаса предимно от италианци, кипърци, испанци, французи. Познавачите знаят, че бекасите зимуват в местата на юг от Бургас, в районите на Китен, Царево, Малко Търново.

Но пътят на ловуване на бекасите съвпада с груповия лов на дивата свиня, което води до конфликт на интереси. Българските ловци ловуват дива свиня, а в същото време французи и италианци искат да ловуват бекаси. И така не може пълноценно да се осъществява ловният туризъм.

В района на Бургас целогодишно се ловуват хищници, а от първи май се разрешава индивидуален лов на сръндаци и трофейният лов на глигани. В Странджа сръндаците са много красиви и привличат и ловци от чужбина. А и цените, които се предлага за трофеен лов са по – достъпни и съобразени със средните европейски такси.

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати