Созопол се подготвя за сезона

07.05.2010
Созопол се подготвя за сезона

С наближаването на активния туристически сезон община Созопол се подготвя да приеме първите туристи. Предвидени са доста мероприятия за да придобие града привлекателен вид, каза кметът Панайот Рейзи. Идеята е откриването на сезона да стане в първата седмица на месец юли.

Кметът обяви, че тази година в Созопол няма да има пропусквателен режим, тъй като това не се налага. Ще бъдат открити нови паркинги, но те ще бъдат частни. Плажната ивица вече има своите концесионери.

На плажната ивица скоро ще бъде открит един спасителен пост, тъй като вече има туристи, които желаят да се изкъпят в морето. Ще се направят и известни подобрения по инфраструктурата, което включва асфалтиране, тротоари, осветлени е и озеленяване. Трябва туристите, които дойдат в Созопол да се чустват комфортно и приятно.

За тази подготовка за сезона община Созопол ще задели около 2-3 милиона лева. Но управниците са убедени, че сезонът ще бъде успешен. Индикациите за това са, че има направени голям брои предварителни записвания за почивка. Премахването на визовия режим за страните от бивша Югославия ще даде възможност на повече туристи да посетят Черноморието.

3.8
Общо 4 гласували
5 1
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати