Разтрогват концесионни договори по Черноморието

19.09.2010
Разтрогват концесионни договори по Черноморието

Трима концесионери на плажове по Черноморието ще бъдат лишени от възможността да ги стопанисват следващата година, след като министър Плевнелиев предложи да бъдат разтрогнати техните договори. Това са Дюни юг, Кара дере – Бяла и Фиш фиш между Албена и Балчик.

"Дюни - юг" се стопанисваше от фирма "Хелио Тур С", собственост на Николай и Евгения Баневи. Концесията се прекратява поради липса на спасителни дейности, медицинско обслужване и други задължителни дейности.

На Кара дере, собственост на "Титан Чистота" са липсвали водно спасяване, санитарно-хигиенно поддържане на ивицата, не се предлагат чадъри и шезлонги, медицинско обслужване и др.

Концесията за плажа Фиш фиш ще бъде развалена по взаимно съгласие. Плажът се намира в район на свлачище и има заповед на кмета на Балчик за ползването му.

През тази година са извършени общо 150 проверки по българските морски плажове. Наложени са глоби в размер на 400 хил. лв.

Като пример за добре стопанисвани плажове бяха дадени плажове в "Лозенец", "Кабакум - север", къмпинг "Смокините" и "Несебър юг", който бил отличник по водоспасителна дейност.

3
Общо 2 гласували
5 0
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати