Затварянето на пътя за Сандански създава проблеми в туризма

08.12.2010
Затварянето на пътя за Сандански създава проблеми в туризма

Туристическият бизнес в Сандански е под тревога заради затварянето на пътя. Ремонтът може да се окаже пагубен за бранша. Ето защо кмета Андон Тотев и хотелиерите от курортния град излязоха с декларация до министър-председателя.

С декларацията те искат бързо възстановяване на затворения участък от международен път Е-79 в Кресненското дефиле. Пътуването до София от Сандански е 8 часа през обходния маршрут Благоевград-Предел-Гоце Делчев-Папаз чаир-Катунци.

Ако се сбъднат прогнозите на 11 декември да завали сняг, тогава пътят през Гоце Делчев и Попови ливади автоматично се затваря и Сандански остава изолиран от света.

Правят се откази на резервации за различни мероприятия, конференции и семинари. Само за студентския празник отказът е 20 процента. За останалите два уикенда са направени 100 процента откази на фирмени обучения.

Под въпрос са поставени и резервации за Коледа и Нова година. А тук се очакват гости от Гърция, Македония и Германия. Ако не се извърши ремонтът възможно най-бързо, туризмът в Сандански е изправен пред фалит.

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати