ФИС провери състоянието на писта Бъндерица за стартовете от Световната купа

14.02.2011
ФИС провери състоянието на писта Бъндерица за стартовете от Световната купа

Днес от делегат на ФИС бе направена проверка за състоянието на писта "Бъндерица" в Банско, където ще се проведат стартовете за Световната купа по ски алпийски дисциплини на 26 и 27 февруари.

Твърдостта на пистата бе проверена със сонди. Подготовката на трасето започна още в началото на месеца, като теренът бе заливан с вода до образуването на 60 см. пласт.

На мястото на финала започна и монтажа на трибуните, които са за 5 хил. зрители. Места за правостоящи ще има по цялото състезателното трасе - при пътя за х. "Бъндерица", х. "Вихрен" и Коларски път. Очакванията на организаторите са за 15 хил. зрители.

Специална двуетажна шатра ще бъде подготвена за ВИП гостите в страни до финалната линия. Тук могат да се настанят 500 човека. Шатрата ще бъде отоплена и ще се предлагат храна и напитки за специалните гости. До нея ще има и по-малка шатра, която ще е на разположение на треньорите и състезателите.

Ще бъдат изградени два реда предпазни мрежи на трасето, а около най-опасните участъци ще се монтира и трети ред, за да се гарантира безопасността на състезателите.(bansko.net)

3.5
Общо 4 гласували
5 1
4 0
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати