Увеличен е броя на туристите през изминалия зимен сезон

18.04.2011
Увеличен е броя на туристите през изминалия зимен сезон

След приключването на статистиката сочи, че броят на туристите, предпочели да почиват по зимните ни курорти се е увеличил с 6, 9 процента, а приходите в сравнение с миналата година с 2, 3 процента.

Отчита се увеличение на туристите от Румъния, Македония, Сърбия, Германия, Турция, Франция. В същото време са намалели посетителите от Гърция, Великобритания, Италия.

За следващия туристически сезон зимните ни ще насочат усилията си за подобряване на качеството на предлаганите туристически услуги, както и осигуряването на повече оръдия за изкуствен сняг. Така ще може да бъде удължен ски сезона.

Банско и Пампорово ще организират различни световни състезания по зимни спортове, с което курортите ще популяризират условията си за туризъм. Трябва да бъде решен и проблема с визите за туристите от Русия.

Ръководствата на зимните ни курорти ще се стремят да повишат интереса на българите към зимния туризъм. Единствено на Пампорово се е запазил броя на българите дошли тук на туризъм, докато в другите курорти тенденцията е към намаляване броя на българските туристи.

4
Общо 2 гласували
5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати