Двата уникални празника - на розите и на траките ще отбележи Казанлък

16.02.2013

От 11 май до 21 юни в Казанлък ще се проведат два празника, изключителни по своята уникалност. Това са празника на розите и на траките, които ще съчетаят в едно традициите и изкуствата в Долината.

Почитта към маслодайната роза тук се отдава от 110 години и казанлъчани честват царицата на цветята, а от 8 години се отбелязва и Празника на тракийските царе. Гостите ще видят едно съчетание на природата и историята, което казанлъчани пазят, развиват и представят на света.

От 17 до 23 май ще се проведе Седмицата на тракийската култура.Тук ще бъде представен спектакъла „Новите траки", чрез който хората ще се докоснат до тракийските занаяти и изкуства, ще могат да видят тракийски стан, както и бойни изкуства.

Двата уникални празника - на розите и на траките ще отбележи Казанлък

На 11 май ще бъде избрано и най-красивото момиче-цвете, което ще стане носителка на короната на Царица Роза ‘2013. Ритуалът на розобера ще може да се наблюдава в розовите градини на района на 25 и 31 май, 1, 2, 8 и 9 юни.

По време на Фестивала на виното и розите в Долината на тракийските царе ще може да се оценят качествата на българското вино розе. На 25 май ще бъде националното надиграване, което ще продължи с Международния фолклорен фестивал на 31 май, 1 и 2 юни.

Предстоят и още много изяви от програмата на празниците. „Джазопис" на 30 май, „Барокова вечер" на 4 юни, национален конкурс за българска естрадна музика „Една българска роза" на 8 юни, концерт на група „Грамофон".

4
Общо 3 гласували
5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати