Хотели в Банско затварят за летния сезон

25.04.2013

Десетки хотели в курортния планински град Банско ще затворят за лятото тази година. От Туристическата асоциация в Банско съобщават, че се очаква поне 40 -50 хотела, основно от категории 3 и 4 звезди да преустановят дейността си по време на летния сезон.

Хотели в Банско затварят за летния сезон

Причина за масовото „хлопване на кепенците“ е разчета, който собствениците на хотели в Банско са направили. Летният планински туризъм в Банско все още не е достатъчно развит и дори и най-оптимистичните прогнози за посещаемост да се сбъднат, това пак няма да е достатъчно за да се покрият разходите за поддръжка на сградите, както и тези за заплати на персонала.

Голяма част от хотелиерите в курортния град ще се възползват от лятната почивка, за да ремонтират и обновят легловата си база за да бъдат готови отново да посрещат любителите на зимните спортове през новия зимен сезон, който по традиция се открива всяка година между 15 ноември и 1 декември.

Ирина Никулчина, представител на „Туристическа асоциация“ Банско, бърза да успокои любителите на планината, че курортния град разполага с достатъчно работещи хотели, които да приютят гостите на Банско и да се погрижат пребиваването им в курорта да остане незабравимо.

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати