Благоевград е домакин на Фестивала на фойерверките

21.05.2013

Две вълшебни поредни вечери небето над южния град Благоевград ще е обсипано не само със звезди, но и със стотици фойерверки и илюминации.

Причина за невероятното пъстроцветно шоу ще е първия организиран Фестивал на фойерверките, чиито домакин ще бъде Благоевград.

Фестивал на фойерверките

Днес /21 май/ и утре /22 май/ жителите и гостите ще могат да се насладят напълно безплатно на огнена феерия от цветове и отблясъци. Началния час на спектакъла ще е малко след залез, от 21:00, а мястото е площад „Георги Измирлиев“ в центъра на града.

Тази вечер е отредена за шоу на любителските зари. Очаква се небето над Драматичен театър „Никола Вапцаров“ да изгрее с демонстрациите на различни видове по вид, размер и ефекти пиротехнически средства.

Специални инструктори по работа с опасни вещества ще се грижат за безопасността и доброто изживяване на зрителите.

Утре вечер ще има представяне на професионалистите. Ще се борави с редица професионални пиротехнически средства, като само оторизирани пиротехници ще бъдат допускани в близост до фойерверките.

В рамките на провеждания фестивал водопади от светлина ще Фонтани от светлина ще се излеят сградите на общината, Американски университет в България и Драматичен театър.

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати