Село Добърско с дебют в Боливуд

28.05.2013

Впечатлен от красотата на българската природа, индийския издател Амаренда Чакраворти ще посети за втори път страната ни и ще заснеме филм за някои от българските забележителности.

Чакраворти е главен редактор на списанието за туризъм "Bhraman", което се радва на забележителен тираж от 350 000 броя, които се разпространяват в основно в Калкута.

Добарско

Освен статии и снимки за уникалните български природни забележителности и традиционните ни обичаи, индийският издател ще заснеме и кратък документален филм, която ще бъде разпространен на DVD носител като допълнително безплатно приложение към част от тиража на списанието.

„Много харесвам българския фолклор и народните ви танци, споделя индийския бизнесмен и допълва - Ако Индия е епосът на света, то България е неговата лирика“. Първите кадри от Рилския манастир и „Вароша“ – старинния квартал на Благоевград вече са заснети.

Екипът на Чакраворти ще посети разложкото село Добърско, където ще заснеме традиционен български ритуал за Баба Марта.

Очаква се в DVD филма за България да влязат и кадри от района на Сандански, където чужденците планират да останат поне два дни. Следващата спирка по пътя на снимачния екип са Белоградчишките скали и Долината на розите в Казанлък.

4
Общо 3 гласували
5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати