Дни на Тоскана и подводна фотография в Бургас

11.06.2013

Първото издание на „Дни на Тоскана“ в Бургас ще стане факт на 17 юни тази година. Официалното откриване на културното събитие ще бъде от 18 часа в Културния център Морско казино.

Празникът, посветен на италианската живопис и култура ще бъде открит с живописната изложба на подводни фотографии. Автори на уникалните фотоси са италианския кардиолог Джовани Зморти и бургазлията Робърт Кирковски. Посетителите на експозицията ще могат да се насладят на впечатляващи подводни кадри, направени в някои от най-екзотичните морета на света.

Бургас

Културното събитие ще продължи с жива музика и танци около фонтана до "Охлюва". За доброто настроение на бургазлии и гостите на курорта ще се погрижат музикантите от "Горещ шоколад" и танцьорите от Клуб за спортни танци "Бургас 1975", които ще изнесат спектакъла "Под небето на Тоскана".

Амбицията на морската община е събитието да се организира всяка година, като освен различни културни изяви в следващите издания на "Дните на Тоскана" да бъдат включени различни изложения на характерните кулинарни продукти или текстил.

От общината се надяват в някое от следващите гостувания гостите от Тоскана са представят уникалните си вина или сортове кафе.

"Дните на Тоскана" в Бургас се организират от община Бургас и Асоциацията за приятелство между Тоскана и България в подкрепа на кандидатурата на Бургас за Културна столица на Европа 2019 г.

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати