Варна е домакин на първото състезание по въздушна китара

02.07.2013

Първото по рода си за България състезание по въздушна китара ще се проведе тази вечер в морската ни столица. Надпреварата е официален кръг от националното първенство по въздушна.

Въздушна китара

Финалистите от надпреварата ще се класират за националния финал, която ще изпрати един от любителите на нетрадиционното на световния финал, която ще се проведе във Финландия този август.

В атрактивната надпревара участие могат да вземат всички желаещи жители и гости на Варна. Единственото условие е да бъдат навършили 18 години. Самото състезание ще протече на два етапа.

На първия етап състезателите ще изпълнят 60 секундно соло-на въображаема китара на песен по избор. На следващия етап отново ще трябва да се изпълни соло, но този път парчето ще бъде избрано от журито.

Състезателите ще се оценяват по шестобална система, която ще оценява представянето им по три критерия – техника, т.е. колко голямо е сходството им с истинското свирене не китара, сценично излъчване (атрактивно поведение, чар, рокендрол излъчване, звездно поведение) и най-важното – въздухарство (въплащаване на налудничавия дух на Въздушната китара).

Началото на надпреварата е тази вечер от 21.30 часа в Обсерваторията на Морската градина. Инициативата е част от фестивал FUNCITY.

4
Общо 2 гласували
5 0
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати