Бум на туристи в село Добърско

18.07.2013

Китното планинско селце Добърско се радва на огромен наплив от туристи това лято. Гостите на селото са толкова много, че мнозина от местните жители са решили сериозно да развиват хотелиерство и селски туризъм.

Бум на туристи в село Добърско

Туристическият бум в село Добърско се дължи на няколко фактора. Цените в Добърско са далеч по-изгодни от офертите в курортния град. От друга – лично прочутите "Добърски Баби" посрещат гостите и посетителите на селото.

Всяка вечер 12 –те „добърски съкровища“ огласят мегдана с песните си. А когато престанат да радват гостите на селото с таланта си, Добърските баби ги омайват с вкусни специалитети, ароматни баници и пити, които сами са приготвили.

Почти няма къща в селото, в която да няма поне една стая оборудвана да посрещне гости и туристи, дошли да разгледат природата и местните забележителности. Все повече туристи предпочитат Добърско пред Банско за кратка лятна почивка.

Сред предпочитаните за посещаване места е и уникалната църква Св. Теодор Тирон и Теодор Стратилат. Вкопания в земята храм се отличава с нехарактерна за България архитектура. Той е построен като трикорабна базилика, а стените му са украсени с уникални стенописи.

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати