Само три плажа във Варненско с отличен

31.07.2013

Според последния доклад на Европейската агенция за околната среда само три плажа във Варненско получават оценка „отличен“ за качеството на водата си. За сравнение при предишния доклад десет плажа от варненска област бяха сред отличниците.

Плажна ивица

С качеството на водата си могат да се гордеят само плажните ивици Ривиера в Слънчев бряг, и плажовете Минерален басейн и Сейнт Елиас в Св.Св. Константин и Елена, като Сейнт Елиас е приятната изненада, като ново попълнение в класацията.

Осем плажни ивици на българското Черноморие имат влошено качество на водата и тяхната оценка „отличен“ беше понижена в „добра или задоволителна“. Сред тях са плажовете Слънчев ден, Кабакум, Голям плаж, Паша дере, Черноморец, Бриз Буните и Фичоза в курорта Св. Св. Константин и Елена и Морско казино в Златни пясъци.

За първи път тази година качеството на водата на Офицерския плаж в град Варна е получило оценка „добро и задоволително“. Той, заедно с ивицата Панорама под пречиствателната статия на Златни пясъци, бяха посочени като най-мръсни в миналогодишното изследване.

Много по-чиста е морската вода на юг от Варна, където пет ивици в областта в курорта Камчия и град Бяла са получили най-високата оценка.

4
Общо 3 гласували
5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати