Вместо на море – в Банско

13.08.2013

Все повече туристи избират да прекарат лятната си отпуска вместо на море в град Банско. След като се утвърди като зимната столица на Балканите, Банско е на път за завоюва и титлата Предпочитана лятна дестинация.

Тази година курортния град кипи от живот и туристи дори и пред лятото. Част от хотелските комплекси отчитат заетост на местата, която спокойно може да съперничи на зимната заетост на легловата база.

Вместо на море – в Банско

Банско е предпочитан за лятна почивка от все повече чужденци. Не са рядкост гостите от Румъния, Македония, Турция, Русия и Англия. Все повече чужденци се ориентират и към покупка на имот в курорта въпреки солените цени.

Забавления в Банско не липсват и през лятото. В момента градът е домакин на Международния джаз фестивал Банско 2013 година, който се радва на голям интерес от страна на меломаните. Не липсват и забавления за любителите на театралното, кинематографичното и оперетното изкуство.

Помислено е и за почитателите на планинския туризъм и колоездене. Национален парк Пирин изобилства от туристически пътеки и маршрути, които ще ви разкрият спиращи дъха гледки.

Хитови са еднодневните екскурзии до езерото Окото, които включват поход от Бъндеришка поляна, към Байкушевата мура, хижа Вихрен и лек преход до Окото.

Съчетанието между кристално чист въздух, планинска прохлада, невероятно красива природа и богата културна програма допринасят за превръщането на Банско във все по-предпочитана лятна дестинация.

4
Общо 2 гласували
5 0
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати