Спасителите ще работят до края на септември

09.09.2013

Хубавото време по Черноморието принуди част от концесионерите да помислят да удължаването на договорите на спасителите. Първите, които обявиха, че ще продължат да охраняват плажната ивица дори и след края на активния туристически сезон, са концесионерите на южния плаж в Слънчев бряг.

Слънчев бряг

Общо седем от девет спасителни поста ще се грижат за безопасността на летовниците до 16 септември. До 30 септември на пълен работен ден на Южния плаж ще работят осем спасители по двойки на 4 водноспасителни поста. На разположение ще има и реанимационен екип и лекар.

Според приетата Наредба за водноспасителната дейност концесионерите на морските плажове са длъжни да обезопасяват ивиците максимално само в периода от 1 юли до 31 август, каквато беше и практиката през последните години.

След приключване на активния морски сезон всеки концесионер има право сам да определя коя част от плажната ивици и прилежащата ѝ морска акватория да обезопаси, като се съобрази с посещаемостта на плажа, водните спортове и пригодността на морето за плуване.

Често циганското лято по българското Черноморие се проточва до началото на октомври и не е рядкост гледката на плажуващи в меките есенни дни.

От Българската водноспасителна служба предупреждават летовниците да бъдат особено внимателни, защото през месец октомври плажовете ще бъда неохраняеми.

3.3
Общо 3 гласували
5 0
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати