Летище София е готово да посрещне зимата

18.11.2013

Летище София е напълно готово да посрещне предизвикателствата на зимата. Летищните власти обявиха, че не се притесняват от прогнозите за предстоящо захлаждане и влошаване на времето.

Екипите на летището постоянно провеждат тренировки за справяне с аварийни ситуации в следствие на лошото време. Ръководството на столичното летище е закупила и два големи снегорина.

самолет

Снегопочистващата техника ще намали значително времето за почистване на полосата, както и но пероните и рульожките. От миналия понеделник, 14-и ноември, летище София вече е едно от малкото летища в европейски мащаб, което притежава категория III-В. Тази категория му дава възможност да приема кацащи самолети и при минимална видимост от 75 метра.

Ръководството на летището обяви, че основната им цел е постигането на постоянна безопасна експлоатация и висока степен на сигурност при обслужването на пътниците и самолетите.

Приоритет на летищните власти е повишаването на безопасността на Летище София в зимни условия.

Амбицията на ръководството на столичното летище е най-късно следващата година да бъде разширена антиобледенителната площадка в източна посока.

Това ще даде възможност да се обслужва повече от един самолет и съответно ще доведе до намаляване на броя на забавените полети.

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати