Пловдив с по-пищна коледна украса

18.11.2013

По-пищна и тържествена коледна украса ще бъде поставена в сърцето на Пловдив. Монтирането на декоративните елементи вече започна. Украсата на града ще бъде съсредоточена по Главната улица.

Община Пловдив е заделила над 60 000 лева от бюджета се за закупуването на нова украса, който да допълни вече съществуващата. По традиция огромна Сребърна елха ще бъде поставена в центъра на Римския стадион.

Пловдив с по-пищна коледна украса

Празничното настроение на пловдивчани и гостите на града ще бъде в унисон с празничните коледни фенери и светещи линии, които ще красят Главната улица на града. Но от общината се заканват, че с това няма да се изчерпят изненадите, които са подготвени.

Празнична украса и весели лампички ще осветят Централната градска част на Пловдив, както и сградата на Централната поща. Коледни светлинки, лампи, фенери, снежинки и други декорации ще украсят и главните пътни артерии в града. Празнично ще заблестят бул. Христо Ботев, бул. 6-и септември, бел. Източен, блу. Дунав и други.

Украса ще бъде поставена и на моста на Адата, моста над река Марица преди Панаирни палати, моста на Герджика, както и голяма част от парковете на територията на община Пловдив.

Пред сградата на общината ще бъде поставено красиво коледно дръвче, чиито празнични светлини ще бъдат символично запалени в началото на декември.

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати