Ансамбъл Тракия гостува в Русе

28.11.2013

Фолклорен ансамбъл Тракия ще гостува в Русе в началото на декември. Една от емблемите на танцовото и музикално фолклорно изкуство в България ще зарадва жителите и гостите на дунавския град със специален коледен концерт.

Фолклорният състав ще пристигне в град Русе почти в пълен състав. Повече от 50 музиканти и танцьори ще очароват и завладеят русенската публика. Това ще е първият концерт на ансамбъл Тракия в града след близо 30 годишна пауза.

фолклорен ансамбъл

Ансамбълът е създаден от основоположника на фолклорната хореография в България професор Кирил Дженов и има близо 40-годишна история. Тракия е покорила сърцата на публиката в повече от 50 страни по света със своите спектакли.

Представленията на трупата по неповторим начин представят богатото фолклорно наследство на всички етнографски области на България.

Празничният коледен концерт на ансамбъл Тракия е насрочен за 3-и декември. Събитието ще е проведе в сградата на Доходното здание.

Организатори на концерта са община Русе и Segnoartists, които обявиха, че събитието се радва на голям интерес. Билетите за представлението са почти напълно изкупени. Според органзаторите билети са били заявени дори и от Варна и курортен комплекс Златни пясъци.

4
Общо 2 гласували
5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати