Велико Търново организира кулинарен коледен базар за Никулден

29.11.2013

Традиционният празник на Свети Николай Мирликийски чудотворец, който всички ние сме свикнали да наричаме Никулден, ще бъде отбелязан подобаващо във Велико Търново.

Общината на града е организирала богата празнична програма, която ще се превърне в един от акцентите на наближаващите Коледни празници.

Велико Търново организира кулинарен коледен базар за Никулден

Тържественото почитане на избавителя на пленниците и покровителя на моряците, пътешествениците, търговците и банкерите ще се проведе на 6-и декември от 12.00 в рамките на Коледния базар, който е организиран в парк Марино поле.

Празничната програма за Никулден ще включва благослов от свещеник, викторина на тема риболов, който ще раздаде като награди риболовни принадлежности. Великотърновските майстори готвачи ще премерят силите си в Кулинарна изложба-базар на никулденски специалитети.

Гостите на коледния базар в старата столица на България ще могат да се включат в състезанието по ловене на шаран с голи ръце, а старопрестолните домакини ще кръстосат ножове в кулинарния конкурс за традиционни никулденски ястия.

Апетитни рибни блюда и ароматни обредни хлябове, които са традиционни за празника, ще се съревновават за наградите на конкурса, които са мултикукър, уред за готвене на пара, домашна хлебопекарна и др.

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати