Нова категоризация на плажовете

30.11.2013

По всяка вероятност за следващия летен сезон на плажовете ще бъде направена нова категоризация. Такова е внесеното в Народното събрание предложение за обсъждане.

Обсъжданата идея е категорията да се дава на база местоположение, като се визира и факта дали плажовете са в национални курорти, курортни комплекси, ваканционни, вилни и туристически селища, населени места, къмпинги и вилни зони.

В зависимост от местоположението ще се определят и задължителните дейности на плажовете, редът за осъществяването им, както и концесионните такси и наемите.

Нова категоризация на плажовете

С новите правила за категоризация се дава възможност концесионерите и наемателите да намалят площта за свободно плажуващите и тя да стане от 30 до 50 процента, в зависимост от категорията на плажа. Според досегашните наредби тази площ трябваше да бъде половината от наетата плажна ивица.

Друго внесено за обсъждане предложение е в 100-метровата ивица от морето да може да се слагат преместваеми обекти за търговски, увеселителни и други обслужващи дейности.

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати