Обозначиха защитените територии на три резервата

01.12.2013

Трите резервата, намиращи се на териториите на общините Велико Търново и Елена - „Бяла крава”, „Хайдушки чукар” и „Савчов чаир” се сдобиха с нови информационни табели.

Целта на тяхното поставяне е да улесняват ориентацията на туристите, както и да дават информация за наличието на защитените територии и да припомнят за правилата на поведение при тяхното опазване.

Такива две предупредителни табели са поставени на 50 м и на 150 м в близост до резерват „Хайдушки чукар“ по маршрут хижа „Горски дом“ – хижа „Чумерна“, който е част от националния маршрут Ком – Емине.

Обозначиха защитените територии на три резервата

Монтирани са общо 12 табели, 5 от тях са в селата Войнежа, Кладни дял, Осенари, махала Йоновци към с. Дрента и на границата на резервата откъм с. Кладни дял.

Другите 3 са на границите на резервата - при хижа Чумерна, при Ловния дом и до острия завой на шосето Елена – Твърдица. На границите на резерват „Бяла крава“ са поставени още две табла.

Подобряването на маркировката и предоставянето на информация ще помогнат за запазването на природните дадености в този край.

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати