Балон фиеста в небето над Разлог

13.01.2014

Небето над град Разлог ще се изпълни с балони с топъл въздух за трета поредна година, след като разложкото село Баня отново организира балон-фиеста „Римска баня“.

Атрактивното събитие е с начална дата 16-и януари и ще продължи до 23-и януари. Вече 19 екипажи на топловъздушни балони и мотопарапланери от България и от Украйна, Русия, Латвия, Румъния, Полша и Молдова са заявили участие във въздушната надпревара.

Балони

Балоните ще полетят над местността Гладно поле, която се намира само на 2 км в посока север-северозапад от град Банско, по пътя Разлог-Банско. Стартът е предвиден за 17-и януари.

Разрешение за излитане и актуална синоптична информация ща бъдат осигурени от специално подготвени метеоофицери, които ще имат задължението да информират участниците за подходящото време за летене и препоръчителните места за кацане.

Освен от местността Гладно поле, балоните и останалите летателни средства ще могат да излитат и от други зони за полети, които ще бъдат обявени в рамките на генералния брифинг, който ще се проведе при откриването на фиестата.

Международната балон-фиеста Римска баня се утвърди като значимо авиационно събитие не само в България, но и извън границите на родината ни. Тази година се очакват рекорден брой зрители да наблюдават балоните със затоплен въздух, които ще полетят над небето в Разлог и Банско.

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати