Остров Света Анастасия се готви да посрещне първите туристи

14.01.2014

Напълно реставрираният манастирски комплекс на остров Света Анастасия край Бургас е в трескава подготовка за посрещане на първите си посетители. Конкурсът за управител на острова вече е на финалния етап и неговото име съвсем скоро ще бъде обявено.

Островът се намира едва на 6 км от Бургас и е напълно обновен по проект „Културно –историческо наследство на остров Света Анастасия и град Бургас – атрактивна и конкурентоспособна туристическа дестинация“. Зад помпозното име на проекта се крие една огромна инвестиция в девет декара суша насред морето.

Света Анастасия

Посредством финансирането, осигурено по Оперативна програма „Регионално развитие“ всички сгради на острова са напълно възстановени, обновени и готови да посрещнат най-нетърпеливите посетители. Къщата за гости на острова разполага с помещения, точни копия на монашески килии, в които ще може да се пренощува.

Цените за нощувка в монашеска килия започват от 70 лева за спане в единична килия и стигат до 120 лева за луксозна двойна стая. Точния ценоразпис на услугите, които се предлагат на острова ще бъде гласуван на заседание на общинския съвет в Бургас.

През 2014 година община Бургас ще разполага със собствен кораб, който ще превозва туристите от Бургас до острова. Плавателния съд ще може да превозва по 110 пътника на курс. Той е разполага със закрит салон, втора палуба с места за сядане, бар за топли и студени напитки, климатична система, радио и дори безжичен интернет.

Еднопосочният билет до остров Света Анастасия ще струва 9 лева. Учениците и пенсионерите ща могат да пътуват само срещу 6 лв. Различни пакети на предлаганите услуги ще са достъпни за туристите.

Например – билет за кораб, билет за музей, бюфет ще се предлага срещу 29 лева за възрастни и 16 лева за деца до 12 години. Предвидени са намаления за ученически групи.

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати