Банско плаши туристите със скъпотия

13.03.2014

Баба Марта направи неочакван подарък на българските зимни курорти. Новонатрупалата се снежна покривка достигна до 1 метър на места и даде възможност за неочаквано удължаване на зимния сезон. Според Иван Обрейков има шансове ски сезонът да бъде удължен почти до 1-и май.

Но това, което е на път да прогони туристите от Банско, е скъпотията в заведенията. Дори богатите почитатели на зимните спортове остават неприятно изненадани от високите цени на ястията и напитките.

Банско

Скромен обяд в някое от заведенията за хранене на Бъндеришка поляна излиза поне около 50 лева на човек, което почти се равнява на цената за еднодневна ски карта.

Обикновените пържени картофи в Банско струват 10 лева. Само за сравнение – дори в разгара на летния сезон порцията пържени картофи в морските курорти не надхвърля 3 лева. Ако решите да преглътнете картофките с бира, трябва да си приготвите още 6 лева за бутилка. Бързата калкулация показва, че надценката надхвърля 600 процента.

Решите ли да се сгреете с ароматна топла напитка–извадете 3 лева. И не, не става дума за качествен английски чай. Срещу тази сума получавате пластмасова чаша, в който плува саше Шипка или Турист.

Още по-скъпо е за любителите на по-здравословните ястия, които трябва да си приготвят близо 7 лева за купичка ароматна крем супа. За топла пилешка чорба трябва да заплатите 10 лева.

Върхът на наглостта и най-големият приход за заведенията всъщност идва от надценката на хляба. Филийка бял хляб, с който да надробите супата си, се търгува за 1 левче – или на цената на цял хляб. Да ви е сладко!

4
Общо 2 гласували
5 0
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати