Днес откриват фестивала Врачанска пролет

29.04.2014

Днес беше официално открито деветото издание на Международния фолклорен фестивал Врачанска пролет. Тазгодишният форум привлече повече от 500 атрактивни чуждестранни изпълнители от Алания, Молдова, Словакия, Черна Гора, Република Северна Осетия и България.

Специални сцени са издигнати на няколко места във Враца. На тях до 1-и май танцьорите ще радват жителите и гостите на града с изпълненията си.

Хоро

Международният фолклорен фестивал Врачанска пролет беше открит от кмета на града инж. Николай Иванов, който приветства публиката с Добре дошли на празника на танца, на младостта и обичта към фолклора.

След официалната част, участниците във фестивала дефилираха по улиците на Враца, под аплодисментите на врачани. Танцьорите бяха предвождани от гайдарски състав. Всеки един състав представи кратка визитка на страната си с танц, след което всички друснаха едно традиционно българско хоро.

Днешният фестивален ден ще продължи с концерт на чуждестранните групи на сцената, изградена пред Пощенската палата във Враца.

Гала концертът на българските състави и на гостите от Владикавказкие алани, Република Северна Осетия ще се проведе днес от 18 часа в читалище Развитие в града.

Официалното закриване на фестивала Врачанска пролет е предвидено за 1-и май. Тогава танцьорите отново ще дефилират по улиците на града, след което на сцените пред община Враца и Пощенската палата ще бъдат изнесени последните два концерта от фестивалната програма.

Всички събития в рамките на фолклорния фестивал са със свободен вход.

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати