Цивилни полицаи ще ловят джебчии по Черноморието

21.05.2014

Активният летен сезон е рай за джебчиите, които напускат градовете във вътрешността на страната и се отправят към родното Черноморие, където потенциалните жертви са по-разсеяни и носят повече пари в себе си.

Полицай с пистолет

Почти на всеки се е случвало да си изпати от ловките пръсти на някоя джебчийка, но да те ограбят по време на почивка е повече от неприятно. Това лято полицията във Варна обяви война на крадлите.

По заповед на временно изпълняващ длъжността началник на Областната дирекция на МВР във Варна е сформирана група от 22-а цивилни полицаи, чиято задача ще бъде да ловят джебчиите по морето.

Работата на цивилните полицаи ще бъде подпомогната от доброволците от групата Внимание! Крадлите на Варна! , които от два месеца са обявили война на ловките крадци. За разлика от предишни години, тази година полицията във Варна няма да командирова служители на границата.

Нещо повече – 33-а униформени и двама полицаи от Румъния ще бдят допълнително за сигурността на курортистите по северното Черноморие. С тях ще патрулират и 12 жандармеристи.

4
Общо 3 гласували
5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати