Облаци станаха експонат от изложба в Сингапур

12.07.2014

Република Сингапур е островен град-държава в Югоизточна Азия, намираща се в южната част на Малайския полустров. Сингапур е разположен близо до екватора, а валежите в страната са обилни. Всъщност времето там е доста динамично, но креативните местни жители не се плашат от метеорологичните условия и дори са почерпили вдъхновение от облачното небе.

Облаци станаха експонат от изложба в Сингапур

За да спечелят още повече чуждестранни туристи или пък просто, да за се забавляват сингапурците превърнаха осеяния с облаци небосвод в терен за изкуство. За изненада на всички почетен експонат в изложбата под небето се оказа самото небе.

Цялостната гледка от стрелка, посочваща небето и надпис върху нея, гласящ: Не ходете по перестите облаци - бе обявена за произведение на изкуството. Уникалната по рода си инсталация е дело на известния в Сингапур мултимедиен артист Dawn Ng, който позоционирал стрелката в Парка на източния бряг /East Coast Park/ в Сингапур.

Текстът върху експоната е от произведение на виден местен поет. Според Националния съвет за изкуствата по този начин ще бъде насочено по-голямо внимание към сингапурските писатели и другите тамошни арт-дейци.

5
Общо 3 гласували
5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати