Плъхове тероризират посетителите на Лувъра

31.07.2014

Истински ужас е настанал в градината на Лувъра. Красивата зелена площ буквално е обсадена от плъхове, които се чувстват толкова удобно там, че се разхождат необезпокоявани по всяко време на деня и стряскат гостите на най-големия национален музей на Франция.

Плъхове тероризират посетителите на Лувъра

Във вторник 31-годишната холандска туриста изпаднала в истерия, след като лувърски плъх минал почти до крака ѝ, информира Асошиейтед прес.

И въпреки че санитарните власти всячески се опитвали да премахнат гризачите, животинките не се повлиявали ни най-малко от заплахата и продължавали да се гонят из тревата. Гадинките се навъдили напоследък.

Заради по-високите температури посетителите на Лувъра често си устройвали пикници в градината на музея. Те обаче оставяли останки от храна в тревните площи, които се оказали манна небесна за гризачите.

По думите на музейния служител Жан Клод Екани, който работи заедно с експерти от компания за дератизация, броят на плъховете рязко се повишил, тъй като някои от посетители били големи техни любители и нарочно им оставяли храна и вода в райграса.

Плъховете могат да намерят отлично скривалище в големите тревисти площи, които достигат чак до Градините на Тюйлери, но очевидно криенето не им е по вкуса и те предпочитат да лудуват на открито.

4
Общо 3 гласували
5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати