Аполония 2014 с по-добра програма от всякога

23.08.2014

От 28-ми август до 6-ти септември за тридесети пореден път в Созопол ще се проведат традиционни празници на изкуствата Аполония 2014. И тази година организаторите са подготвили богата и интересна програма, с която да впечатлят многобройната публика.

Созопол

За десетте дни на фестивалната сцена ще бъдат представени повече от седемдесет културни събития. Аполония 2014 ще стартира със спектакъла Антигона от френския драматург Жан Ануи, чиято премиера ще се състои на 29-ти и 30-ти август в красивия морски град.

В програма на събитието са заложени и няколко кинопремиери. Зрителите ще могат да видят документалният филм на Найо Тицин и Горан Благоев Златното сърце на София-за храм-паметника Св. Александър Невски, както и игралния филм Потъването на Созопол на Костадин Бонев.

Традиционни празници на изкуствата Аполония 2014 ще продължат с много джаз, поп, рок и фолк изпълнения. Очаква се на сцената да се качат някои от най-любимите български музиканти като Веско Ешкенази и Людмил Ангелов, Никола Гюзелев, Васил Петров (с Биг бенда на БНР) и Камелия Тодорова, Лили Иванова, Б.Т.Р, Графа, Михаела Филева и др.

3.7
Общо 3 гласували
5 0
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати