Масово замеряне с домати на фестивала Томатина

26.08.2014

По традиция българските домакини отделят последните две седмици на месец август, за да купуват, кълцат, пюрират, варят и затварят в буркани домати за зимата. Вместо да запретнат ръкави и да затворят зимнина и те, иберийските домакини масово се включват в най-забавният и вкусен фестивал на света – Томатина, който ще се проведе утре.

Всяка последна сряда на август улиците на испанският град Буньол се изпълват с туристи, дошли за да се включат в масовия бой с домати, който се организира. Зрелищната битка е с начален час 10 часа, когато в на градския площад пристигат камиони, натоварени с добре узрели боеприпаси.

Томатина

Замерянията могат да започнат едва когато някой от дошлите участници успее да се изкачи по предварително омазнен дървен стълб и свали закачения на него пушен бут.

Битката между участниците е безмилостна. Тя се провежда на принципа Всеки срещу всички. Екипирани с очила и гумени ръкавици бойците се замерят с домати, докато не изчерпят и последните си сили или свършат плодовите боеприпаси.

Следва зрелищно боричкане из доматеното пюре, което е покрило плътно градските улици и много смях и весели ситуации. За да се предпазят от доматената война, голяма част от сградите в града са предварително покрити с найлон.

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати