Остров Света Анастасия в топ 3 на Чудесата на България

16.10.2014

Остров Света Анастасия край Бургас е на трето място като най-привлекателна туристическа атракция в списъка с Чудесата на България.

Островът, известен на поколения българи под името Болшевик, отвори врати за посетители в началото на това лято, след като беше напълно ремонтиран с европейски средства.

Остров Света Анастасия

Само в рамките на няколко месеца екоостровът беше посетен от над 45 000 туристи, които не пропуснаха да посетят реставрираната църква от XIV рек, съвременният мултимедиен музей, показващ историята на острова.

Изгладнели от разходки и морски въздух, туристите можеха да похапнат вкусна морска кухня или хляб, току що изваден от пекарната или откъснати направо от дървото смокини.

Интересът към островът, който е функционирал като затвор, е толкова голям, че на него вече бяха извършени и няколко кръщенета, венчавки.

Остров Света Анастасия се състезава в категорията туристически атракции с такива забележителности като Мадарския конник, Царевец, Калиакра, Перперикон.

В момента най-новата атракция в България се намира на трето място, изпреварена само от крепост Трансмариска в Тутракан и крепост Перистера в Пещера.

Според правилата на престижната класация към финалния етап от надпреварата ще продължават само първите десет кандидата, събрали най-много гласове.

Можете за гласувате за любимата си туристическа атракция в България до края на този месец на официалния сайт на кампанията Чудесата на България в интернет.

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати