България е най-негостоприемната страна в ЕС

21.10.2014

България беше обявена за най-негостоприемната страна сред държавите в Европейския съюз. Според проучване на Световния икономически форум, цитирано от Вашингтон пост, прословутото гостоприемство на българите е само мит.

Проучването, което е целяло да провери отношението към чуждестранните гости в различните страни, е проведено от кроя на 2011 до край на 2012 година на територията на 140 държави.

Сирийски деца

Анкетираните е трябвало да отговорят на въпроса: Колко добре приети са чужденците във вашата страна.

Данните показват, че трите най-гостоприемни за чужденци страни са Исландия, Нова Зеландия и Мароко. Благосклонно се отнасят към чуждестранните гости и в Ирландия, Канада, Австрия, Тайланд и Обединените арабски емирства. Добре дошли са чужденците и в Западна Африка.

Най-негостоприемно към чужденците се отнасят в Боливия, Венецуела и Русия. Враждебни към гостите си са и Иран и Пакистан.

Анализът на резултатите от проучването показва, че като цяло страните от Западна Европа и Балканите се отнасят дружелюбно към чужденците.

Изключение правят само България и Румъния, които посрещат сравнително резервирано все по-нарастващия поток от бежанци от Изток.

4.3
Общо 3 гласували
5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати