Готвят солени глоби за палатки и кемпери извън къмпингите

06.11.2014

Община Варна готви солени глоби за собствениците на палатки, каравани или кемпери, които са разположени извън туристическите обекти с категоризация за къмпинг. Санкцията за нарушителите ще бъде между 500 и 5000 лева.

Целта на ограничението, което община Варна планира да въведе, е да се ограничи безразборното къмпингуване на обществени места и защитени територии.

Карадере палатки

Във Варна и околностите има доста местности, недокоснати от човешка ръка и незасегнати от урбанизацията, които все по-често биват заети от псевдо еко къмпингари. Те безконтролно генерират и изхвърлят боклуци.

Предложението за промяната в наредбата за Обществен ред и сигурност е мотивирано от прецедента от това лято, когато общината се оказа безсилна да изгони собствениците на 6-7 каравани, разположени около четвърта буна на варненския плаж.

Къмпингарите окупирали крайбрежната алея в близост до чешмата с топла вода, където пред смаяните погледи на туристите цяло лято мили посудата си и прали дрехите си. Не е ясно къде са облекчавали естествените си нужди, тъй като там няма химически тоалетни.

Въпреки протестите на гражданите и концесионера на плажа, община Варна се оказа безсилна да изгони наглите туристи, защото липсвала наредба на Общинския съвет, която да забранява или регулира разполагането на каравани и кемпери в района.

4.3
Общо 3 гласували
5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати