Зимна приказка в Лапландия

03.12.2014
Рованиеми
Снимка: Frederic Baiges

Със сигурност Лапландия не е от най-масовите туристически дестинации, но това определено е едно от най-интересните места на земята. Лапландия е най-северната провинция във Финландия, която се превръща в страхотна зимна приказка по време на коледните празници.

Въпреки че климатичните условия там са много сурови, това не може да спре най-страстните любители на планинските спортове да посетят мястото, а и да не забравяме нещо много важно – това е домът на Дядо Коледа.

В Лапландия почти навсякъде може да срещнете свободно разхождащи се елени, невероятно уютни дървени къщички и впрягове с кучета.

Лапландия
Снимка: MAirismeri

В Лапландия ежегодно пристигат стотици хиляди писма, адресирани от Дядо Коледа, който живее в планината Корвантунтури. На това място се устройват и безброй фестивали, панаири и обществени мероприятия.

В административната столица Рованиеми се намират едни от най-привлекателните туристически атракции. Там туристите ще намерят всички предпоставки за една страхотна почивка и разнообразен нощен живот.

При по-дълъг престой в Рованиеми със сигурност туристите ще успеят да видят и поне едно северно сияние – изумителна гледка, която обагря небето в пъстроцветни светлини.

Всеки, който иска истински да се потопи в магичната зимна атмосфера, трябва да посети точно Лапландия. Без значение, че това е едно от най-отдалечените кътчета на земята, същевременно това е и събирателна точка на много вълнуващи зимни приключения, които трудно ще бъдат изпитани другаде.

4.7
Общо 3 гласували
5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати