В Каварна откриват пирамида, копие на тази пред Лувъра

24.02.2015

Това лято световната столица на рока Каварна ще стане още по-привлекателна за туристи, защото прочутата пирамида в центъра на града ще бъде отворена за посетители. Пирамидата, която е умалено копие на пирамидата, построена пред Лувъра, е в процес на ремонт.

Пирамидата пред Лувъра

Уникалното съоръжение е построено през далечната 1995 г. от първите чуждестранни инвеститори в Каварна, съобщава кметът Цонко Цонев. Пирамидата се намира в центъра на града, до читалището.

Идеята за построяването ѝ и средствата са дело на възрастна двойка от Германия, които се влюбили в курортния град и поискали да направят за него нещо, което да остане и след тях. По-късно немците продали пирамидата на местен бизнесмен.

В продължение на десет години тя била затворена. През 2014 г. пирамидата била дарена на община Каварна, които стартирали ремонтни дейности.

Идеята е да се оборудва подземната част на сградата с техника, за да се използва за развлекателни цели. Пирамидата може да се използва от читалището, да се правят спектакли или да се предостави за безплатно ползване на всички танцови, фолклорни, певчески и спортни клубове в Каварна.

Официалното откриване на ремонтираната пирамида е насрочено за 1 май, когато там група Конкурент ще изнесе концерт.

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати