Пловдив попадна в класация за най-добри места за живот в света

27.02.2015

Град Пловдив попадна в класацията за най-добри места за живот в света, изготвена от онлайн изданието за пътувания It's Bohemian. Името на българския град стои редом до това на градове като Амстердам, Лайден, Истанбул, Прага и Гент.

Класацията не класира градовете по различни критерии, а просто изброява всички онези неща, заради които си струва да отидете да живеете в някой от тези градове.

Амстердам или Лайден, Холандия

За тези градове може да се каже, че са типично холандски – можеш да стигнеш навсякъде с лодка или велосипед. Опасани са с естествени или изкуствени канали, имат редица исторически забележителности, дом са на повече от сто култури. Законите им са либерални, а храната – страхотна.

Гент, Белгия

Гент изкушава с архитектурата си, атмосферата, настроението и великолепната бира, която прекрасно допълва усещането, че времето е спряло или поне се е върнало с век-два назад.

Пловдив

Пловдив, България

Архитектурата от социализма по неповторим начин контрастира на съвременното строителство, но те са засенчени от красотата на Стария град. Изданието припомня, макар че този регион на света е забравен от мнозина в миналото е бил вратата между Европа и Азия. Пловдив е един от претендентите в надпреварата за Културна столица на Европа.

Чехия

Не, авторите на класацията не са забравили да посочат конкретен град в Чехия, защото им е харесало навсякъде. Те са останали очаровани от обилната, вкусна и евтина храна, историческите забележителности, живописните села и бирата, която е по-евтина от водата.

Истанбул, Турция

Истанбул

В този мегаполис живеят 13 милиона души, разположен е на два континента, а през сърцето му минава Босфора – има ли по-космополитен и бохемски град в света, риторично питат от It's Bohemian.

Ко Яо Ной, Тайланд

Градът е разположен на райски остров, до който можете да стигнете с лодка от Пукет или Краби. Ко Яо Ной е едно от последните райски кътчета на планетата, които не са засегнати от голямото строителство, типично за останалите курорти в региона.

4.3
Общо 3 гласували
5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати