В кой град животът е най-скъп

04.03.2015

В Сингапур животът е най-скъп, показва проучването на Economist Inteligence Unit (EIU). Градът остава на първо място за втора поредна година заради високите цени на дрехи, коли и градски транспорт.

На второ и трето място в класацията на най-скъпите градове за живеене в света се нареждат Париж и Осло. В челната петица влизат още Цюрих и Сидни. Първите пет града в класацията запазват местата си от миналата година. Топ десет се допълва с Мелбърн, Женева, Копенхаген, Хонконг и Сеул.

Сингапур

Токио, който няколко години поред беше първенец по скъпотия, в момента дели единадесето място в класацията заедно с Лондон.

Изненадващо в топ 20 на най-скъпите градове липсват американски представители. Ню-Йорк се намира едва на 22-о място, което означава, че разходите за живот там са с близо 26 процента по-ниски, отколкото в Париж.

В дъното на класацията се намират градове в Южна Азия, Северна Африка и Южна Америка. Тези градове по правило се намират в държави със сериозни политически и икономически проблеми в света. Най-евтин град за живеете е столицата на Пакистан Карачи.

5
Общо 3 гласували
5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати