Екопарк Венелин край Варна ще привлича туристи целогодишно

16.03.2015

Екопарк Венелин, който се намира само на 30 км от град Варна, е перлата в общия европроект на общините Долни чифлик, Несебър и Бяла за подпомагане, рекламиране и развитие на регионален туристически продукт.

Атрактивният парк е сред водещите дестинации в проекта заради атрактивните възможности за риболов и екотуризъм, които предлага. Той е разположен на 600 000 кв. метра кристално чисти водоеми и живописни зелени поляни. Част е от Натура 2000 и приютява над 100 вида редки птици.

Семеен риболов

Различните активности, които се предлагат на територията на екопарка са на доста разумни цени или напълно безплатни. Там е едно от малкото места в България, където риболовът е позволен целогодишно, а рибарите могат да напълнят живарниците си с шаран, бял амур, едвропейски сом, толстолоб и щука. Има големи популации от каракуда, костур и червеноперка.

На разположение на гостите нарезервата има хотел с 4 стаи и апартамент, както и 20 наколни бунгала, които са разположени непосредствено над водните басейни. Всяко от тези бунгала е оборудвано с климатична система и телевизор.

Посетителите на екопарка могат да ползват биседки, пейки, маси, скара барбекю, лодки и водни колела. На разположение на най-малките туристи има дори детски развлекателен кът Тарзан.

Резерватът предлага организиране на сватби и други тържества, семейни пикници, както и различни състезания за точна стрелба с лък или арбалет.

5
Общо 3 гласували
5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати