Кои са Джърмануингс

24.03.2015

Самолет на нискотарифната немска авиокомпания Джърмануингс се разби днес в Южна Франция. По непотвърдена информация всички 150 пътници на борда и 5 души екипаж са загинали. Предния трагичен инцидент със самолет повдигна въпроса какво знаем за компанията, изпълнявала полета.

Джърмануингс (Germanwings) са нискобюджетна авиокомпания, която през 2002 година се отделя от немската авиокомпания Eurowings и започва да оперира като самостоятелен превозвач.

През 2008 година авиогигантът Луфтханза придобива 100 процента от собствеността на Джърмануингс, чиито разноцветни самолети, нашарени с реклами, са били особено популярни из всички европейски летища.

Пилотска кабина

Седалището на нискобюджетния превозвач се намира в немския град Кьолн. Джърмануингс се особено популярни сред немските туристи, които пътуват за срадиземноморските курорти и градове. Компанията е позната и на родните пасажери, потуващи редовно до различни дестинации в Германия.

Флотилията на Джърмануингс е съставена основно от самолети Еърбъс Флотилията на Джърмануингс е съставена основно от самолети Еърбъс А319-100. Авиопревозвачът разполага с 30 от тези машини, като е поръчала още 8.

Въпросният модел на Еърбъс е в експлоатация от 1991 година и е почти на края на експлоатационния си срок. Моделът, познат още под името Манахайм, е сред най-продаваните в света. Използва се както от нискотарифни превозвачи, така и от утвърдени авиокомпании, които се радват на висок рейтинг за сигурност.

От основаването си до сега компанията има безупречно досие. По данни на сайта AirlineRatings.com Джърмануингс има рейтинг 6 при максимален 7. За сравнение конкурентният нискотарифен превозвач Ryanair има рейтинг 5 от 7, а особено популярния у нас превозвач easyJet все още не е оценен.

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати