Премиерът Борисов: Почивайте у нас!

02.04.2015

Почивайте у нас! С този призив премиерът на България Бойко Борисов се обърна към българските граждани от трибуната на Народното събрание. Така Борисов отговори на искането на депутата от Патриотичния фронт Паолина Карастоянова да насърчи родния туризъм навечерието на празниците по случай Великден и Гергьовден.

Освен към обикновените български граждани премиерът се обърна към депутати и министри, които също призова да изкарат почивките си у нас.

Плаж

Той беше категоричен, че и хотелиерите трябва да направят усилия да подобрят качеството на обслужването, за да върнат родните туристи обратно на българското Черноморие.

Борисов подчерта, че туристическият бранш трябва сериозно да подобри качеството на предлаганите храни и напитки, да намали или премахне таксите за чадъри, шезлонги, автомобили, които оскъпяват допълнително почивката у нас.

В процес на обсъждане е предложението на Националния борд по туризъм да се дават ваучери за почивка на българите в размер на 1080 лева на човек. Ако предложението бъде прието 160 000 наши сънародници ще бъдат подпомогнати.

4
Общо 2 гласували
5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати