Папуа Нова Гвинея: Едно от последните неизследвани кътчета

22.04.2015

Папуа Нова Гвинея е далечна страна с красива природа и разнообразни етнически групи. Невероятната история и традиции, както и фактът, че едно от последните неизследвани кътчета на Земята, правят дестинацията магнит за търсещите силни усещания.

Папуа Нова Гвинея

Папуа Нова Гвинея е разположена в югоизточната част на Тихия океан, като по суша граничи само с Индонезия. На територията на страната има 18 активни вулкана, а голяма част от острова, върху който е разположена има планински терен с високи върхове. Въпреки това Папуа има невероятен тропически климат, като сезоните почти не се разграничават.

Столицата е Порт Морсби, а жителите на страната говорят на повече от 700 различни езика, което прави около 15% от всички световни езици.

Основното население на страната са папуасите, а само 15% от хората живеят в градовете, защото повечето са ангажирани в селското стопанство. Най-интересният факт за Папуа Нова Гвинея е, че има славата на последното място в света, където все още има случаи на канибализъм.

Папуа Нова Гвинея

Въпреки това около 50 000 души годишно посещават страната, привлечени от природата и традициите на местните хора. Различни украси по телата, причудливи ритуали и наследство както и многообразните племенни групи, потапят туристите в един нереален свят.

В Папуа Нова Гвинея се срещат над 20 000 растения, а Асоциацията на водолазите от цял свят смята крайбрежните води на страната за едни от най-добрите в цял свят.

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати