Откриват Празника на суджука в Горна Оряховица с 60-метров колбас

27.05.2015

Празник на горнооряховския суджук ще се състои в железничарския град на 30 и 31 май. Събитието ще бъде отбелязано с представянето на 60-метров суджук, който ще бъде изработен по специална традиционна рецепта.

Емблематичният горнооряховски суджук е сред най-популярните и стари колбаси у нас. Според местните колбасари неговият невероятен вкус се дължи както на качественото месо и подправките, така и на специфичния климат на района.

горнооряховски суджук

Дългоочакваният празник на суджука ще стартира на 30 май от 10.30 часа с откриване на експозицията Горноряховски суджук в местния Исторически музей. Самият празник ще бъде официално открит два часа по-късно в парк Градска градина.

През първия ден от празника в парка ще се проведат кулинарни игри, суджукарско надиграване и викторини. Жителите и гостите на Горна Оряховица ще могат да наблюдават още пресъздаване на нестинарски игри, както и да се насладят на концерта на Николай Славеев.

На следващия ден празничната програма ще продължи с още кулинарни игри и състезания. На сцената този път ще се качат фолклорните изпълнители Поли Паскова, Христо Косашки и ансамбъл Чинари.

4
Общо 3 гласували
5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати