Плажът на милиардерите в Малибу вече е обществен

10.07.2015

Плажът Карбън бийч в Малибу, станал по известен като плажът на милиардерите (Вillionaires' Beach), вече ще бъде отворен и за хората с по-скромни доходи.

След съдебна битка, продължила близо три десетилетия, плажната ивица вече ще бъде отворена за обществен достъп.

на  плажа

Това става възможно с решение на Бреговата комисия на Калифорния, която се позовава на закон, според който всеки собственик на имот с излаз на брега е длъжен да осигурява обществен достъп до плажната ивица.

През годините имоти в това райско кътче са притежавали редица холивудски звезди, сред които Леонардо ди Каприо, Джон Траволта, Къртни Кокс и др.

Сагата със свободния достъп доплажната ивица започва през 80-те години на миналия век, когато милиардерите Лизет и Норман Акънбърт решават да построят на Карбън бийч имение с басейн и тенис корт. Властите им позволяват при условие, че осигурят свободен достъп до плажа.

Семейството се съгласява, но протака във времето, след това обжалва изискването. Милиардерите дори издигат стена, за да попречат на не толкова заможните да събират тен там.

Сега стената трябва да бъде премахната. Щатската брегова комисия обяви, че ще бъдат осигурени още 18 пътеки за излаз до плажа.

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати