Ще похарчим над половината си приходи за почивка

17.07.2015

Българите ще похарчат повече от половината си приходи за семейната лятна почивка, сочи проучване на Фератум груп. Данните сочат, че домакинствата у нас ще похарчат 56.6 процента от месечните си доходи, или малко над 702 лева.

Относителният дял на разходите за почивка спрямо месечните ни доходи ни нарежда на трето място в класацията на страните, които харчат най-много за почивка.

Слънчев бряг

Челните места в класацията се държат от гражданите на Естония и Латвия, които са готови да отделят близо 60 процента от месечните си доходи за летни забавления със семейството.

На дъното на класацията се намират страни като Дания и Германия, чиито поданици ще отделят съответно 27 и 28 процента от доходите си, за да заведат на отдих близките си.

Класацията разкрива не просто колко пари хората са склонни да похарчат, а по-скоро разликата в стандарта и заплатите на жителите на различните части на стария континент.

Данните от анкетите разкриват и други културни и икономически разлики между държавите.

Например българите и латвийците използват благоприятното време на сезона, за да осъществят подобрения по дома, разни ремонти или да се занимават с градинарство, докато германците предпочитат в свободното си време да пазаруват по магазините.

4
Общо 3 гласували
5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати