Следвайте само маркираните пътеки за Вихрен

20.08.2015

Спасителите от ПСС Банско съветват туристите да следват само маркираните и регламентирани летни пътеки към връх Вихрен. Те предупреждават туристите да не излизат от тях, тъй като в планината има много рискови участъци.

Друг важен съвет към туристите, тръгнали да покоряват пиринските първенци, е да се следи прогнозата на времето и при очаквани валежи и силни ветрове изкачването да се отложи.

Вихрен изкачване

Опитните планинари не пропускат да предупредят, туристите да тръгват на поход със заредени мобилни телефони, подходяща екипировка и планински обувки.

Спасителите препоръчват на туристите, които нямат голям опит в катеренето, да използват най-лекия и най-бърз достъп до върха, който тръгва от едноименната хижа Вихрен.

Маршрутът през местността Казаните е по-труден, защото теренът е по-скалист и стръмен, а при валежи става изключително опасен, защото има риск да се подхлъзнете фатално.

Най-опитните планинари обичат да покоряват Вихрен по маршрута през ръба Кончето. Рискът там е да надценят възможностите си и да замръкнат по пътя. При мъгла или намалена видимост има опасност дори да се изгубят.

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати