Есенен салон на изкуствата се открива в Пловдив

29.08.2015

Многобройни културни събития ще бъдат организирани по случай традиционния Есенен салон на изкуствата в Пловдив. Фестивали, концерти и изложби ще радват посетителите в града.

Това е най-големият културен формат в града вече повече от десетилетия и очакваме отново да привлечем много публика от града и страната – казва заместник-кметът на Пловдив Стефан Стоянов.

Пловдив

През първата седмица на септември ще бъде открит оперен фестивал, който ще продължи до 24 септември.

На 1 септември в Балабановата къща ще бъде дадено началото на националните есенни изложби Ан Пасан с куратор доцент Галина Лардева.

От 3 до 6 септември ще се проведе кукленият фестивал TheatAir. На него ще бъдат представени клоунади, марионетни спектакли, живи статуи и огнено шоу на сенките.

На 5 септември се открива театралния фестивал Сцена на кръстопът, а част от него ще бъдат представлението на Теди Москов – Улицата, и Сестри Палавееви по романа на Алек Попов.

Музеи, галерии и културни клубове ще посрещат безплатно посетители в Нощта на музеите между 11 и 12 септември.

Сред музикалните събития се откроява петото издание на фестивала Sound of The Ages с концертите на хърватското дуо 2 Cellos, групите Апокалиптика и Opeth и испанците от Macaco.

4.7
Общо 3 гласували
5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати