В Боливия са най-емоционалните хора в света

31.08.2015

Латиноамериканците и в частност боливийците са най-емоционалната нация в света, сочи проучване на американския институт за изследване на общественото мнение Gallup.

Емоции

Проучване, в което се участвали 148 държави от цял свят, нарежда на първо място по емоционалност жителите на Боливия. Според авторите на изследването те са най-склонни да изразят публично емоциите си, независимо дали става дума за гняв, скръб, тревога, радост, въодушевление или др.

Съвсем малко по-неемоционални са жителите на Ел Салвадор, Еквадор Филипините и Никарагуа. Челната десетка се попълва от емоционалните жители на Гватемала, Ирак, Камбоджа, Колумбия и Коста Рика.

На обратния емоционален пояс се намират жителите на Бангладеш, като само 37 процента от местното население са склонни до покажат емоциите и чувствата си публично.

Резервирани и склонни да сдържат проявата на чувства са и жителите на Азербайджан и Грузия, както и на Молдова, Казахстан, Таджикистан, Латвия, Узбекистан и Армения.

Къде сме ние?

По данни на Галъп българите са най-неемоционалната нация в Европейския съюз. Изразяването на емоциите, честотата на проявата им и др. ни нареждат на 133-о място от 148 държави.

Най-емоционалните европейци са португалците, които се нареждат в топ 15 на най-емоционалните нации.

4.3
Общо 3 гласували
5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати