Oколо НДК ще разцъфти най-красивият парк на Балканите

22.10.2015

Приказка атмосфера ще бъде създадена около Националния дворец на културата в столицата. За нея ще допринесат короните на почти хиляда фиданки, които ще греят през нощта. Този интересен и романтичен ефект ще бъде постигнат със специални осветителни тела.

НДК

Към петнадесет хиляди храста в района около двореца ще бъдат обливани от двеста прожектора със сноп лъчи в три цвята-бяло, зелено и бордо, сподели началникът на общинска дирекция Озеленяване Ралица Маджарова пред НовинарБг.

По-приятен вид ще добие и прословутият Мост на влюбените. Планът е неговите парапети също да светят през нощта, с което да правят разходката на столичани и гости на София още по-романтична.

Предвижда се също пред входа да НДК да бъдат закрепени 13-метрови стълбове със силни прожектори. Атрактивното осветление на растителността около двореца трябва да бъде готово до края на следващия месец. Дотогава трябва да бъдат финализирани и всички ремонтни работи там и обектът да бъде зазимен.

Според Ралица Маджарова истинският ефект от всички тези дейности ще бъде най-забележим през пролетта. По думите ѝ тогава около Националния дворец на културата гражданите ще могат да се наслаждават на най-красивия парк на Балканите.

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати